Het uitgangspunt is dat wat je vraagt of inbrengt. Door eerst binnen één à twee gesprekken te inventariseren en een beeld te krijgen van wat er speelt en wat je omstandigheden zijn, kan een inschatting gemaakt worden: wat jou het beste helpt en hoeveel consulten je ongeveer nodig hebt. Ook zal ik het meteen aangeven wanneer ik inschat dat je beter ergens anders mee geholpen bent.

Wetenschappelijke aanpak

Als psycholoog werk ik met wetenschappelijk beproefde methodes en inzichtgevende gesprekken. Dit vraagt wel enige zelfreflectie. Maar dit kan voor veel inzicht en begrip zorgen.
Ik werk hierbij graag ook oplossingsgericht en pragmatisch. Als het jou maar helpt. Mede door mijn jarenlange ervaring als poh-ggz op een aantal huisartsenpraktijken zie ik makkelijk wat er aan de hand is, nodig is om na te vragen en heb ik ervaring in wat (vaak) helpt.

Holistische benadering

Daarnaast kijk ik, naast mijn wetenschappelijke blik, ook op een holistische manier (w.o. systemisch en/of spiritueel) naar wat je inbrengt. Hierbij kan ik ook putten uit een scala aan helpende methodes, o.a. familieopstellingen-/organisatieopstellingen. In een relatief kort traject, of zelfs een enkele sessie, worden zaken snel helder. Blokkades worden opgeruimd. In veel gevallen zelfs structureel.

Ik werk graag holistisch, en combineer waar nodig zowel lichamelijke, systemische, sociale, emotionele, relationele en soms zelfs spirituele zaken.

Jouw oplossing

Soms, bijvoorbeeld in het geval van terugkerende klachten, bij onbegrijpelijke dingen of bij vage lichamelijke, spelen onderliggende zaken een rol. Onderzoek wijst uit: slechts 5% van wat we doen, komt voort uit het bewuste denken. De overige 95% wordt vanuit ons onderbewuste aangestuurd. Iedereen bestaat uit zoveel meer dan wat je bewust weet.

Jouw antwoorden en oplossingen liggen al in jou. Hierdoor zijn we tot zoveel meer in staat dan we denken. We hebben al zoveel wijsheid in ons.

Ik heb zelf een lange weg afgelegd, en ik weet ook dat het anders kan worden, het veel makkelijker kan zijn. En hierdoor welke methodes in veel gevallen effectiever, doeltreffender zijn, sommige zelfs als een soort ‘paardemiddel’ werken.

Weer open in het leven staan

Hoe kan ik je helpen?

– door je duidelijke uitleg en handvatten te geven;
– je meer verheldering te bieden;
– en zaken die je tegenwerken met je op te sporen en op te ruimen.

Ik help je om open en evenwichtig in het leven te staan, meer regie te krijgen
over jezelf en je omstandigheden, èn hoe je je eigen levensgeluk kunt gaan creëren.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem vooral contact met me op.

Peggy Winde,
psycholoog

06 50275201
peggy@praktijkeigen-wijzer.nl

Praktijk Eigen-Wijzer
(gevestigd in Centrum Ont-Moet)
Buitenvest 94 te Bergen op Zoom

Close
Praktijk Eigen-Wijzer © Copyright 2018. All rights reserved. Gemaakt door 1234websites
Close