Search

Je hebt last van onverklaarbare klachten?

In veel gevallen willen mensen eerst wetenschappelijk bewijs voordat ze iets voor waar aannemen. Daar valt zeer veel voor te zeggen. Alleen zijn we naarmate de beschaving (industriële, technologische, wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkeling) vorderde, gaandeweg steeds verder van ons eigen intuïtie/gevoel en van de natuur af komen staan. Veel wijsheid gaat hierdoor verloren. We zijn meer en meer afgestompt geraakt van onze intuïtieve en gevoelsmatige ontwikkeling en zijn steeds rationeler geworden. Innerlijk weten en ratio zijn beiden belangrijk voor een goede (fysieke en emotionele) balans en iemands levensgeluk.

Er is veel meer dan we ons bewust zijn, of beseffen en
veel meer dan we met ons ‘blote oog’ kunnen waarnemen.
En hier kun je soms op een bepaalde manier last van hebben.

Dus mocht je last hebben van zaken die je niet zo gauw met iemand wilt bespreken, bang dat ze je niet geloven of voor gek verklaren,
bv nachtmerries, stemmen in je hoofd (terwijl je verder geen last van psychotische/psychiatrische klachten hebt), steeds maar terugkerende periodes van somberheid, een akelig leeg gevoel, of het gevoel dat er iets of iemand in je lichaam zit, of hele koude benen of een dof afgesloten gevoel? Of misschien last van een ‘akelige’ plek of kamer in je huis waar je liever niet komt? Je hebt ineens een geluid in je oor (tinitus) gekregen?  Of je blijft maar last van tegenslagen in je leven hebben.
En je kunt er je vinger niet achter krijgen waar het precies mee te maken heeft, of wat er speelt? Bijvoorbeeld omdat het lijkt alsof het niet bij jou hoort, of van jou is.

Wil je hier wat meer over weten of hulp bij krijgen, dan kan dat.

Het is uiteraard belangrijk om hierbij onderscheid te maken tussen psychische of zware psychiatrische problematiek. Ik bied in dit geval geen hulp aan mensen met (zware) psychiatrische problematiek.
Elders zal hiervoor beter passende hulp gezocht moeten worden.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak

Peggy Winde,
psycholoog

peggy@praktijkeigen-wijzer.nl
0650275201

Close
Praktijk Eigen-Wijzer © Copyright 2018. All rights reserved. Gemaakt door 1234websites
Close